De eerste klimaatneutrale wedstrijd is ontstaan door een filmpje te delen binnen Energiek Dordt van een circulair festival van DGTL tijdens een kwartaalbijeenkomst van Smart Delta Drechtsteden. De volgende dag nam Joost Leemans (Teamcaptain Energietransitie en Circulair | Programma- en opgavemanager | Gemeente Dordrecht) contact op om over dit idee te praten. Zij brachten een specialistische organisatie aan tafel, Bureau 2030 Duurzaamheidsversnellers. Zij investeren in het traject waardoor we professioneel worden begeleid. Inmiddels zijn we met zo’n 50 koplopers zie Dreamteam.
Collectieve challenge: Intensiveert verbinding, samenwerking en versnelt daardoor duurzaamheidsdoelen.
Het is een collectieve challenge van de club, overheid, onderwijs, bedrijven en maatschappelijke organisaties die de samenwerking, innovatiekracht van het waardenetwerk (nog meer) intensiveert om in dit geval duurzaamheidsdoelen versnelt te realiseren. Voor de club, stad en de regio.
Het is een mooi voorbeeld van hoe Energiek Dordt als missiegedreven samenwerking werkt en voorwaarden creëert om samen nieuwe ideeën, initiatieven, diensten, producten. partners en nieuwe verdienmodellen te creëren.
Sociale innovatie oftewel de verbindende kracht van een Betaald Voetbal Club.
Een paar (van de vele) voorbeelden van nieuwe ideeën, initiatieven, diensten, producten, partners en nieuwe verdienmodellen die al zijn ontstaan door deze collectieve challenge vanuit Energiek Dordt:
Binnen 2 weken na lancering was de klimaatneutrale wedstrijd uitverkocht.
Partners Energiek Dordt zorgen binnen 2 weken voor een uitverkocht Matchoholic stadion op 19 mei 2023.
Amega Groep – Ames – AA Lease, TopGrass, Mourik, YasBouw en de supportersvereniging hebben ervoor gezorgd dat binnen twee weken na de lancering van de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands Betaald Voetbal het Matchoholic Stadion op 19 mei al volledig is uitverkocht. Lees HIER het volledige bericht.
Meerdere marketing en communicatie afdelingen zorgen voor berichtgeving en groot bereik.
Bekijk hier een aantal berichten: AMES, bericht AA Lease, AMEGA Groep, Keuken Kampioen Divisie, Mourik, Algemeen Dagblad, Rijnmond, RTV Dordrecht.
Het ‘Dreamteam’: Een grote groep friskijkers en dwarsdenkers verenigen zich.
Inmiddels is er al een ‘Dreamteam’ ontstaan van zo’n 35 mensen van gemeenten, onderwijs, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de club (algemeen directeur, supportersvereniging, hoofdopleiding, aanvoerder 1e elftal, creatief commercieel manager) die samen richting geven aan het realiseren van de challenge. Ook TOP Oss (de tegenstander tijdens die wedstrijd) en de KNVB zijn aan boord. In korte tijd zijn er ook weer (nieuwe) bedrijven, organisaties, scholen aangesloten die actief meedoen.
De gemeente Dordrecht heeft het initiatief genomen om 15 trainees te betrekken bij de challenge die zich allen 4 uur in de week daarvoor inzetten. 15 x 4 uur = 60 uur innovatiekracht
Het maken van een CO2 foodprint. Voor de wedstrijd, de club, stad en de regio.
Met energie samen oplossingen bedenken. Voor de club, de stad en de regio
Door de uitdaging om de eerste klimaatneutrale wedstrijd in Nederland te gaan spelen en er enthousiaste mensen uit verschillende disciplines zich verenigen, worden er allerlei oplossingen bedacht. Voor de club, de stad en de regio. Een aantal voor beelden: