Het Stadion

We spelen samen in het meest waard€volle stadion van Nederland.

De impact van voetbal voor de samenleving is groot. Onze verantwoordelijkheid daarmee ook.

Voetbal is de grootste sport van Nederland. Met 2421 clubs, 1.200.000 leden, 4.300.000 fans en 10560 bedrijven. Er wordt ook in de media enorm veel aandacht aan gegeven. Heel veel mensen vinden het een mooie sport om zelf te doen, naar te kijken en vooral ook om over te praten. Voetbal heeft grote impact. Het geeft mensen plezier, een gevoel van samen zijn, verbinding. Ook economisch wordt er daardoor waarde gecreëerd. Er gaat in het voetbal veel geld om. Zowel op als buiten het veld.

Van voetballen kun je veel leren.

Voetballen is ook leerzaam. Samenwerken, keuzes maken, omgaan met winnen en verliezen, respect tonen voor scheidsrechters en tegenstanders door te beseffen dat we alleen met elkaar ‘het spelletje’ kunnen spelen. Kortom, van voetballen kun je ook veel leren.

In het betaald en amateurvoetbal wordt heel veel aandacht besteed om technisch en tactisch beter te spelen. Van jeugdopleiding tot eerste elftal. Jongens, meisjes, mannen en vrouwen. Daar wordt veel op getraind met als doel om de wedstrijd te winnen en niet te vergeten ‘fans’ te vermaken. Ook op fysiek en mentaal vlak zijn clubs continu bezig om spelers te ontwikkelen. Er wordt veel aandacht gegeven en geïnvesteerd op het gebied van gezondheid. Het eten van gezonde voeding, niet roken, conditie verbeteren, snel kunnen herstellen, krachttraining, het belang van uitrusten en goed slapen, het testen en meten van fitheid.

Ook op mentaal gebied worden spelers begeleidt om goed om te kunnen gaan met voortdurende veranderende situaties (chaos), onzekerheid, successen en teleurstellingen, meningen van anderen, kijkgedrag, kunnen focussen en zelfs braintraining. Trainers coachen dit ontwikkelingsproces waardoor ook de manier van leidinggeven aan mensen een belangrijk onderdeel is van het vakmanschap.

Kortom;

Het betaald en amateurvoetbal heeft veel kennis op het gebied van gezondheid, vitaliteit, samenwerken en ontwikkeling van mensen. Het is zeer waardevol om die kennis en expertise ook buiten het stadion met de samenleving te delen.

Een waard€vol stadion.

Wij spelen dus in een zeer ‘waard€vol stadion‘, dat wij in onderstaande afbeelding hebben gevisualiseerd. We hebben een stadion om Nederland gebouwd om in een oogopslag te duiden dat voetbal grote impact heeft op de samenleving en daarmee ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid. We kunnen veel beter samenwerken en de kennis die in het voetbal zit nog veel beter inzetten voor de samenleving. Juist in deze tijd! Het is onze plicht om met de verbindende kracht van het voetbal de huidige problemen op te lossen en samen te werken aan een gezonde toekomst. Op zoek naar nieuwe kansen, partnerships, nieuwe diensten en producten, nieuwe business modellen. Vanuit liefde voor het voetbal.